Gastronomisk hæder til økologiske sodavand
Ørbæk Bryggeri har fået Det Danske Gastronomiske Akademis æresdiplom
Akademiet mener, at udviklingen af de økologiske sodavand er en værdifuld indsats for dansk gastronomi, og ikke mindst ingefær-sodavanden Ginger Beer har vakt begejstring i det gastronomiske akademi.
"Naturfrisk Ginger Beer er en sodavand af høj gastronomisk kvalitet, som kan sætte tiltrængte standarder på et marked, som ellers er præget af oceaner af sødt boblevand fremstillet på essenser", hedder det i akademiets begrundelse for hæderen.
Selv om betegnelsen Beer indgår i navnet, er Ginger Beer en alkoholfri sodavand. Navnet hænger sammen med, at der i fremstillingen bliver brugt inaktive gærceller fra ølbrygningen på Ørbæk Bryggeri.
- Stort skulderklap
Niels Rømer, der modtog æresdiplomet på familiens vegne, er glad og stolt:
- Det er et stort skulderklap fra sagkundskaben for det arbejde, vi har lagt i at udvikle gode, økologiske produkter siden 1996, siger han.
Det er anden gang, Ørbæk Bryggeri modtager hæder for sin ingefær-sodavand. I 2012 vandt Ginger Beer kategorien for drikkevarer i konkurrencen Økologisk Guld. "Megafed flaske. Sød, ren og forfriskende. Kæmpe potentiale", sagde dommerne dengang.
Udover gærceller og selvfølgelig frisk ingefær bliver der også brugt rørsukker, grape- og citronsaft samt chili i opskriften bag Ginger Beer. Det hele er økologisk.
Naturfrisk-flaskerne eksporteres til 16 lande.