23948sdkhjf

Ny beregningsmetode kan sikre fødevarer af høj kvalitet

Regneark giver bedre styr på opvarmning og nedkøling
Beregning af opvarmnings- og nedkølingsprocesser i den industrielle forarbejdning af fødevarer er essentielle for at optimere produktionen – og for fødevaresikkerheden og spisekvaliteten. Et nyt værktøj til beregninger af processerne er udviklet i et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet, skriver dtu.dk.

Martin Gram Christensen fra DTU Fødevareinstituttet har i sit ph.d.-projekt udviklet simple beregningsværktøjer, der kan anvendes i et regneark. Med regnearket bliver det lettere for den fødevareproducerende industri at implementere beregningerne i procesplanlægningen og herved optimere udnyttelsen af opvarmnings- og nedkølingsprocesser.

Beregningsmetoderne giver mulighed for at udnytte produktionsudstyret bedre, for eksempel i forbindelse med nedkøling af emballerede fødevarer, ved opvarmning af fødevarer ved lav temperatur og ved kogeprocesser.
Kort sagt er der tale om et sæt ligninger, som kan anvendes til generelt at beregne opvarmnings- og nedkølingstider for fødevarer. Ligningerne kan umiddelbart implementeres i de softwareløsninger, som den fødevareproducerende industri bruger i dag, skriver hjemmesiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094