23948sdkhjf

Tonsvis af kagemix forvandlet til lækkerier til udsatte

Kokkeelever har haft fingrene i julesmåkagemix, der ellers skulle have været destrueret
En flok kokkeelever fra Teknisk Skole Silkeborg har den seneste tid kæmpet en brav kamp for at forvandle fem tons julesmåkagemix, som ellers skulle destrueres, til spiselige lækkerier. I dag bringer FødevareBanken resultatet ud til udsatte borgere i Østjylland.

FødevareBanken modtog efter jul de fem tons småkagemix fra Bilka i Holstebro, som havde fået købt for meget ind op til jul, og som derfor ikke fik det hele solgt. Det var et produkt, som FødevareBanken ikke umiddelbart kunne afsætte til de væresteder, krisecentre og herberger, som banken uddeler overskudsmad til.

Derfor indgik FødevareBanken et samarbejde med Teknisk Skole Silkeborg om at få gjort mix til mad. Skolen så udfordringen som en oplagt mulighed for at uddanne kokkeeleverne i at udvikle løsninger til at håndtere potentielt madspild og til at forarbejde anderledes produkter til helt nye smagsoplevelser- blandt andet lagkagebunde, krydderkager og et opskriftshæfte med en række opskrifter på blandt andet boller og brød.

Sjovt og lærerigt

Udfordringen for eleverne på kokkeuddannelsen er blevet en del af deres grundforløb på 20 uger, og det er en succes, lyder meldingen det fra skolen:

- For eleverne har det været en meget sjov og lærerig opgave. De får lov til at prøve kræfter med en helt konkret udfordring fra det virkelige liv, som dels kan forebygge madspild og dels kan komme mennesker, som har det svært, til gavn. Det har også været en skæg udfordring at skulle gøre bagværket og opskrifterne enkle at gå til, konstaterer Anne-Mette Stender, der er uddannelsesleder på Teknisk Skole Silkeborg, i en pressemeddelelse.

Også i FødevareBanken er der glæde over, at denne nye form for samarbejde kan gøre madspild til måltid.

- Det er en absolut win-win-siituation for alle parter. Bilka undgår spild, eleverne lærer at modvirke madspild ved at genbruge anderledes produkter i ny form, og vi kan aflevere nogle lækre nye kager og opskrifter til vores modtagere, siger driftschef i FødevareBankens Aarhus-afdeling Jesper Kinnerup.

Det hele kulminerer i dag, hvor eleverne bager og præsenterer de bedste resultater af deres arbejde, hvorefter FødevareBanken kører bagværk og opskrifter ud til væresteder, herberger, krisecentre
og andre sociale organisationer i Østjylland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144