23948sdkhjf

ALK-Abelló vokser på allergivacciner

ALK-Abelló vokser på sine allergivacciner og der er fortsat store vækstmuligheder for især Grazax-produktet, lyder vurderingen fra koncernen.
Nettoomsætningen udviklede sig i 2007 meget tilfredsstillende for ALK-Abelló, kommenterer ledelsen i det netop offentliggjorte årsregnskab.

Årets organiske vækst i selskabets kerneområde, salg af allergivacciner, udgjorde 16 % af den samlede vækst på 1.652 mio. kr, hvilket primært er drevet af øget fokus på specifik immunterapi i visse nøglemarkeder samt en afledt effekt af den kraftige pollensæson i Europa i 2006.

ALK-Abelló forventer, at de langsigtede kommercielle muligheder og perspektiver for de tabletbaserede allergivacciner på de europæiske markeder fortsat er gode. Det underbygges af en høj interesse for GRAZAX® blandt læger og patienter samt af en række markedsundersøgelser blandt lægerne.

Salget af injektionsbaserede allergivacciner udgør 49 % af den samlede omsætning og er dermed fortsat den væsentligste del af selskabets salg.

For regnskabsåret 2008 forventer ALKAbelló en samlet nettoomsætning på 1.875-1.925 mio. kr. Salget af GRAZAX® er fortsat behæftet med væsentlig usikkerhed og afhænger blandt andet af udfaldet af de igangværende pris- og tilskudsdrøftelser med sundhedsmyndighederne i Europa.

Kilde: ALK-Abelló

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081