23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Meyers madkoncern i voldsom nedtur

Den tidligere tv-kok tabte sidste år over 10 millioner kroner

Efter i årevis at have tjente styrtende med penge på sin madkoncern, Claus Meyer Holding A/S, oplevede den tidligere tv-kok Claus Meyer en betydelig tilbagegang i 2014.

Resultatet af de knap 700 ansattes anstrengelser sidste år blev et minus på 10,4 millioner kroner, hvilket står i skærende kontrast til de overskud på 23,8 og 27,1 millioner kroner, der blev leveret i henholdsvis 2014 og 2013. Det skriver Finans.dk.

Resultatet forklares delvist med et stigende omkostningsniveau, men ifølge ledelsens beretning er der også andre forklaringer. Ikke mindst nogle væsentlige omstruktureringer i 2014 i forbindelse med, at koncernen forberedte et frasalg af størstedelen af koncernens aktiviteter i 2015,

Kantinerne gik bedst

I januar afsluttede Claus Meyer således en handel med den udenlandske kapitalfond IK Investment Partners, der købte en betragtelig del af kokkens mad-koncern. IK overtog blandt andet Claus Meyers kantiner, Deli-butikker og flere restauranter og bagerier. Meyer har beholdt en række andre forretninger, herunder Hotel Saxkøbing, æble-produktionen på Lilleø og 20 procent af Michelin-restauranten Noma.

Kantinedelen, Meyer Kantiner A/S, har med et plus på godt 23 millioner kroner det suverænt mest positive selskab i koncernen, når det kommer til indtjening. Stort set alle andre tilknyttede virksomheder har enten tabt penge eller maksimalt givet et beskedent overskud, skriver finans.dk.

Den markante nedgang i overskuddet samlet set hos Claus Meyer Holding kom på trods af en stigning i omsætningen på over 110 millioner kroner. Omsætningen rundede sidste år 617 millioner kroner.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079|instance-web03