Restaurantkæde går til kamp mod madspild
Kitchen Annie har lavet en gavmild ordning
- Vi har cirka 250 portioner mad, vi smider ud hver uge. Så vi har tænkt over, hvordan vi kan komme af med den her mad, så nogen får noget ud af, og vi ikke bare smider det i skraldespanden, siger indehaver John Conrad Jensen til tv-stationen.
Madspild helt væk
Restauranten har afdelinger i Nørresundby, Holstebro, Viborg, Skive og Horsens. Alle fem steder kan mennesker, der har svært ved at få pengene til at slå til, via tilmelding på hjemmesiden få udleveret mad.Man skal ved tilmeldingen forklare om sin situation, og derefter har man så chancen for at få besked fra Kitchen Annie, når der om aftenen er overskudsmad at hente.
Det, der ikke bliver hentet, bliver frosset ned og kan således uddeles senere. På den måde forventer John Conrad Jensen helt at kunne udradere sit madspild.
Beregninger viser, at der i Danmark hvert år bliver smidt 700.000 tons mad ud.