23948sdkhjf

Stigende fødevarerpriser gavner branchen

Landmændene jubler over prisstigninger på fødevarer. Nu er det igen interessant at være i branchen.
Dagbladet Børsen og Landbrugsraadet afholdt i går i fællesskab en Landbrugsgazelle-konference og der var en optimistisk stemning grundet de stærkt øgede priser på fødevarer. Det skriver Dagbladet Børsen i dag.

Nu er det igen spændende at være i branchen, lyder det fra landmændene, der ikke har oplevet prisstigninger i en menneskealder. Præsident for Landbrugsrådet, Peter Gæmelke, pegede blandt andet på, at økologiske fødevarer ser ud til at gå en lys fremtid i møde med kraftig vækst i salget.

Prisstigninger gavner branchen
Priserne på fødevarerne er stegt som følge af, at høsten er slået fejl i en række lande, ikke mindst i Australien, samtidig med at flere og flere mennesker over alt i verden har behov for at spise sig mætte hver dag året rundt. Desuden spiller efterspørgslen på korn til alternative formål som for eksempel bioenergi også en rolle i forbindelse med de stærkt stigende fødevarepriser, skriver avisen.

Århus, med borgmester Nicolai Wammen i spidsen, har erklæret en ambition om at markere sig som Nordens fødevarehovedstad.

- Med en stærk fødevareforskning og hovedsæde for flere store fødevarekoncerner har Århus og Østjylland alle forudsætninger for at indtage den position, sagde Nicolai Wammen på konferencen.

Gazellekåring
På konferencen blev Brasilien forhåndskåret til verdens absolut største fødevareporducent i 2010 på baggrund af analyser foretaget af FN.

De danske landbrugsgazeller blev også hyldet med statuetter og blomster. Vinderne i denne kategori var Lars og Kirsten Kreutzfeldt Rasmussen fra Saksild ved Odder, den hurtigste af dem alle sammen blev Morten og Mette Bjerre Nielsen fra Sørvad.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093