23948sdkhjf

Dansk landbrug sætter eksportrekord

2007 har været det bedste eksportår for dansk landbrug nogensinde, og det på trods af ugunstige valutakurser go lave priser på slagtesvin.
Dansk eksport af landbrugsvarer beløb sig til 60,5 mia. kr. i 2007, hvilket er bemærkelsesværdigt bedre end 2006, der ellers også satte rekord inden for branchen.

Den nye rekord er dog skelsættende, set i betragtning af at det har været et meget vanskeligt år for landbrugseksporten. Det skriver EPN.

- Priserne på landbrugets største eksportartikel, svinekød, var relativt lave i 2007, og alle de valutaer, der er væsentlige for den danske landbrugseksport – dollar, pund og yen – faldt i kurs. Alene disse kursfald har reduceret værdien af landbrugseksporten omkring 800 mio. kr. Set i det lys er det ekstra positivt, at eksporten blev den største nogensinde, siger chefkonsulent Klaus Jørgensen, Landbrugsraadet til EPN.

Mejerieksporten steg i alt med 623 mio. kr. og også verdensmarkedspriserne på korn nåede nye rekordhøjder i 2007 og medvirkede til, at korneksporten steg hele 54 pct. til 2,3 mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094