Madpriser trækker inflationen op
Butikspriserne på fødevarer steg igen lidt fra april til maj
Fra april til maj har prisstigninger på sukkervarer, marmelade og chokolade samt kød ifølge Danmarks Statistik været blandt de største bidragsydere til at løfte inflationen, mens gruppen sodavand, mineralvand og juice omvendt har trukket ned.
Billigere end for tre år siden
Med et prisindeks på 135,4 i maj er det stadig billigere at købe ind i supermarkeder og discountbutikker, end det var for godt tre år siden - før afskaffelsen af først fedtafgiften og siden sodavandsafgiften, skriver bladet.
I år har en stigning i en række andre afgifter - ifølge Danmarks Statistik blandt andet på netop sukkervarer, marmelade og chokolade - en andel i, at maden er blevet dyrere.
Afgifterne på en hel stribe fødevarer under chokoladeafgiftsloven, isafgiftsloven med flere fik ved årsskiftet et løft på 5,5 procent. Det gælder eksempelvis også ubehandlede mandler og nødder.