23948sdkhjf

Stadig større mængder pesticider i dansk landbrug

Brug af pesticider inden for landbruget stiger, trods politikernes forsøg på at få det reduceret.
Salgstal fra Dansk Planteværn viser, at salget af plantebeskyttelsesmidler i 2007 er steget med 3,7% i forhold til 2006. Stigningen er sket i salget af herbicider og vækstreguleringsmidler, mens salget af både fungicider og insekticider derimod er gået tilbage.

De nye tal blev præsenteret på Dansk Planteværns generalforsamling den 11. marts 2008, hvor foreningens formand Peter Højer, Bayer CropScience, aflagde beretning. Formanden gjorde i beretningen opmærksom på, at Dansk Planteværns medlemmer dog kun repræsenterer 85-90% af det totale salg af plantebeskyttelsesmidler.

Peter Højer sagde endvidere, at det er foreningens opfattelse, at jordbruget oplever stigende problemer med græs- og rodukrudt, hvilket kan forklare en stigning i salget af ukrudtsmidler. Der konstateres ligeledes hyppigere forekomst af både nye og kendte skadedyr i flere afgrøder.

Disse forhold betyder, at jordbruget i de seneste år har haft problemer med at imødekomme det politiske krav om fortsat reduktion i anvendelsen af plantebeskyttelse. Set i bakspejlet vil noget af indsatsen måske vise sig ikke at være økonomisk optimal, men praktikeren har aldrig fuld viden i den konkrete situation og vil derfor gå efter en indsats, der giver det økonomisk bedste driftsresultat, vurderet ud fra de givne forudsætninger.

Kilde: Dansk Planteværn

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142