23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Iværksætter forkæler konen med glutenfri cookies

Import fra Skotland er ved at blive bredt ud over hele Danmark

På et voksende marked for glutenfri fødevarer er en af de helt nye spillere, Specia Danmark, godt i gang med at få adgang til mange allergikeres maver.

Importfirmaet i Hinnerup er ejet af iværksætteren Søren Nellemann, som har taget springet ind i fødevarebranchen, fordi hans kone fik konstateret glutenallergi. Han importerer en stribe glutenfri produkter fra den skotske producent Angelic Gluten Free, der er opstået på nogenlunde samme baggrund: Angelic Gluten Frees indehaver, Kirsty Gillies, begyndte i 2012 at fremstille glutenfri gourmetkiks og cookies, fordi hun selv fik glutenallergi.

- Hun har knækket koden

- Det er en kendt problemstilling, at glutenfri produkter ofte ikke smager som tilsvarende almindelige produkter

med

gluten. Angelic Gluten Free har så at sige knækket koden, så glutenallergikere ikke snydes for en gode smag og sprødhed, siger Søren Nellemann.

Han driver i forvejen en fotografisk virksomhed og har dermed begivet sig ind i en helt ny branche.

- Jeg gør det, fordi jeg ikke kan lade være. Og jeg tror på, at jeg har en bæredygtig idé, siger iværksætteren, som i løbet af kort tid har indgået aftaler med en stribe webshops, helsekostbutikker og specialforretninger med delikatesser i både Jylland og på Fyn. Han planlægger at øge antallet af forhandlere betydeligt i de kommende måneder og vil også satse på blandt andet restauranter og cateringfirmaer.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.095|instance-web03