23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

- Dansk kød læner sig op ad en katastrofe

Engelsk stikprøvekontrol viste frygtet svine-bakterie i otte pakker kød i sidste uge.

Den danske svineproduktion kan være på vej ud i en krise, skriver dr.dk.

Den britiske avis The Guardian har således fået lavet en stikprøvekontrol i dansk svinekød, hvor den smitsomme og frygtede svine-bakterie MRSA blev fundet i otte pakker svinekød.

- Det kan nemt udvikle sig til en katastrofe. England er Danish Crowns største marked, og derfor er der hårdt brug for politisk opbakning lige nu, siger den bornholmske svineproducent Stine Mikkelsen til DR. Hun er også formand for svineproduktionsudvalget under Bornholm Landbrug.

Professor er også bekymret

Også professor og ekspert i MRSA Hans Jørn Kolmos mener, at den britiske undersøgelse kan være et problem for den danske svinekødseksport til Storbritannien.

Han peger på, at man ikke bare kan stikke hovedet i busken, lukke øjnene og håbe, at det går over. Ifølge professoren er det et problem, der skal tages meget seriøst, ikke mindst i slagtelinjerne på slagterierne, hvor kødet bliver smittet kødet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web02