23948sdkhjf

Kastration er et forbrugerkrav!

Kastration af smågrise er et forbrugerkrav, lyder det fra Danske Svineproducenter, der har fået hård kritik fra medierne.
Danske smågrise bliver kastreret, og det er der såmænd intet nyt i. De danske svineproducenter er dog på barrikaderne, fordi Danmarks Radio nar sammenlignet metoden herhjemme med de australske landmænds, hvilket slet ikke harmonerer med virkeligheden. Det skriver Danske Svineproducenter nu i en pressemeddelelse.

- Vi vil ikke hænges ud som grove dyremishandlere, lyder det enstemmigt fra landmændene, der blot har fulgt alle eksperters gode råd og vejledninger og selvfølgelig også alle danske love og regler.

- Årtiers forskning ligger bag de regler, vi i dag har på dyreværnsområdet. Netop derfor føler vi os trygge ved, at dyrene ikke lider overlast ved den omtalte kastration. Reglerne på området er meget præcise netop for at sikre dyrevelfærden. Indgrebet tager kun få sekunder, og når dyret umiddelbart efter indgrebet igen bliver sat tilbage blandt de andre dyr i flokken, er det umuligt at registrere nogen umiddelbare tegn på lidelse, forklares det i meddelelsen.

Den danske svinebranche undlod faktisk at kastrere smågrisene i 90’erne, men dengang reagerede forbrugerne meget negativt og undlod helt at købet kødet. Derfor er det et forbrugerkrav, at kastration er nødvendig og derfor fortsættes denne praksis, som foregår efter alle de skrevne regler på området, understreger de Danske Svineproducenter.

Kilde: Danske Svineproducenter

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156