23948sdkhjf

2008 er internationalt kartoffelår

Kartoflen har banet vejen for frihandel og globalisering og afgrødens rolle for verdensøkonomien har fået FN til at udråbe 2008 til ”Internationalt kartoffelår.”
Kartoflen producerer flere kalorier hurtigere og på mindre plads end nogen anden plante. Den er noget nær et vidunder for fattige, da den er tæt på at have det perfekte ernæringsmæssige indhold af vitaminer og mineraler.

Samtidig er kartoflen nem at dyrke i de fleste lande og klimazoner og slår dermed alle andre afgrøder. Det er baggrunden for, at FN har udråbt 2008 for kartoflens år, skriver Berlingske Business.

FN håber, at større opmærksomhed om kartoflens mange fordele kan være med til at nå de såkaldte »Millennium Development Goals,« der blandt andet går ud på at halvere klodens mest ekstreme fattigdom frem mod 2015.

Kartoflens allervigtigste fortjeneste er nok, at den har spillet en banebrydende rolle for den frihandel og globalisering, som i dag spreder velstand i et stort omfang. Frihandel menes af mange at være en af de vigtigste årsager til den meget betydelige økonomiske fremgang, som har fundet sted de seneste 100 år eller mere endnu.

Så hvad enten kartoflen er kogt, stegt, moset eller lavet om til pomme fritter i en frituregryde, har den ændret verden til det bedre, skriver avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097