23948sdkhjf

Arla fyrer 20 mand i Nordjylland

Arlas mælkepulverfabrik AKAFA i Svenstrup ved Aalborg fyrer 20 af sine 275 medarbejdere. Derudover bliver yderligere 10 medarbejdere overflyttet til nye opgaver.
Mælkepulverfabrikken AKAFA i Svenstrup opsiger 20 medarbejdere, mens yderligere 10 medarbejdere skal overflyttes til nye opgaver. Det sker, fordi Arla Foods' salg af sterilfløde og mælkepulver er faldet på en række markeder uden for EU, heriblandt Latinamerika, Nordafrika og Mellemøsten.

Sidste år nulstillede EU sine restitutioner - den såkaldte eksportstøtte - til samtlige mejeriprodukter nogle år tidligere end planlagt. Det betød, at Arla Foods var nødt til at gennemføre prisstigninger på alle eksportmarkeder uden for EU for at kompensere for den tabte eksportstøtte. På visse markeder i Latinamerika og Nordafrika har det medført et fald i salget af bl.a. sterilfløde og detailpakket mælkepulver, som Arla Foods producerer på fabrikken AKAFA i Svenstrup nær Aalborg.

Samtidig ligger det aktuelle salg af detailpakket mælkepulver i Mellemøsten fortsat under niveau som følge af den forbrugertøven, der er opstået efter danske mediers genoptrykning af en Muhammedtegning.

Derfor er AKAFA nu nødsaget til at tilpasse medarbejderstaben. 20 medarbejdere opsiges, mens yderligere 10 medarbejdere skal overflyttes til andre afdelinger på oplæring eller som ferieafløsere og andet arbejde.

- Vi beklager, at vi er nødt til at opsige medarbejdere nu. Men vi håber på, at vi igen får brug for hovedparten af de berørte medarbejdere til sommer, siger fabrikschef Niels Kjærsgaard.

AKAFA har i alt 275 medarbejdere.


Kilde: Arla Foods

Læs mere om: Arla
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093