23948sdkhjf

Fusion i emballagebranchen

Trykko Pack A/S i Esbjerg og Mammens Emballage A/S i Århus lægges sammen til ét selskab med det formål at skabe hurtigere vækst.
Trykko Pack A/S og Mammens A/S fusionerer. Produktion, udvikling og administration samles i Århus og eksportaktiviteterne i Esbjerg.

Det børsnoterede investeringsselskab Generationsskifte & Vækst A/S i Kolding (G&V) etablerer, sammen med en række navnenoterede aktionærer, et holdingselskab Emballage Holding A/S, som får det overordnede ansvar for de fortsatte investeringer i emballagebranchen.

Beslutningen betyder, at de to emballageselskaber – Trykko Pack A/S i Esbjerg og Mammens Emballage A/S i Århus – som G&V købte i efteråret, fusionerer.

Aktiviteter flyttes til Århus
Hovedparten af aktiviteterne i Esbjerg flyttes i løbet af kort tid til Århus, og flertallet af produktionsmedarbejderne vil få tilbud om at flytte med. Fusionen vil også komme til at berøre enkelte medarbejdere i de administrative funktioner, som sammenlægges. Tilbage i Esbjerg fastholder selskabet en eksportafdeling med tre-fire medarbejdere.

Efter fusionen vil selskabet have 75 medarbejdere og en samlet omsætning tæt ved 100 millioner kroner – heraf kommer godt 30 millioner kroner fra internationale aktiviteter.

Direktionen i det ny selskab består af adm. direktør Henry Torp Madsen, eksport- og udviklingsdirektør Steen Pedersen samt økonomichef Kristian Lange. Det øvrige lederteam består af produktionschef Frank Sørensen og salgschef Hans Bæk.

Bestyrelsen i det fusionerede emballageselskab består af: Formand adm. direktør Otto Christensen, Vejle, adm. direktør Svenn Haargaard, Vejle, adm. direktør Chr. K. Postborg, Kolding og adm. direktør Peter Vammen, Vejle.

Forventninger til øget vækst
Investeringerne i emballagevirksomhederne er sket på det helt rigtige tidspunkt. Eksempelvis har Trykko Pack i Frankrig netop hentet sin hidtil største enkeltordre. Samtidig deltager firmaet i produktudviklingen af løsninger til en af de største engelske detailkæder.

- Med den udvikling begge virksomheder er inde i, har vi en klar forventning om øget vækst. Der er mange synergieffekter ved at samle produktion og udvikling. Målet er en hurtigere vækst, end selskaberne ville kunne opnå hver for sig, siger formanden for Generationsskifte & Vækst, Chr. K. Postborg.

Baggrund
Mammens Emballage kan føre sin historie helt tilbage til 1889. I dag er fokus rettet mod fremstilling af kartonnage-produkter og specialemballage til fødevareindustriens forskellige segmenter. 90 procent af omsætningen hentes på det danske marked.
Trykko Packs historie kan skrives tilbage til 50’erne. Selskabet har specialiseret sig i udvikling af miljøvenlig emballage til færdigretter, der kan komme i mikrobølgeovnen. Flere af selskabets produkter er patenteret, og blandt dem er en emballage, som kan forlænge holdbarheden på fersk kød og friske færdigretter. 75 procent af omsætningen hentes på eksportmarkedet.

Da G&V overtog de to selskaber, gjorde bestyrelsen de navnenoterede aktionærer opmærksom på, at de på et tidspunkt ville få mulighed for at investere i emballagevirksomhederne. G&V ønsker ikke at være ene om at komme med den kapital, som er nødvendig for et vækstområde som emballage. Nu har aktionærerne haft muligheden.

Resultatet er, at G&V ejer 50 procent af holdingselskabet, mens de resterende aktier indehaves af: Rådgivende ingeniør Jens Hundsbæk-Pedersen, Vejle, adm. direktør Svenn Haargaard, Vejle, adm. direktør Otto Christensen, Vejle, eksport- og udviklingsdirektør Steen Pedersen, Esbjerg, adm. direktør Chr. K. Postborg, Kolding og adm. direktør Peter Vammen, Vejle.

Bestyrelsen i Emballage Holding A/S består af: Formand adm. direktør Svenn Haargaard, Vejle, adm. direktør Otto Christensen, Vejle, rådgivende ingeniør Jens Hundsbæk-Pedersen, eksport- og udviklingsdirektør Steen Pedersen, Esbjerg og adm. direktør Chr. K. Postborg, Kolding.

Kilde: G&V

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141