Ost, salat og brød, som er til overs, ender oftere og oftere i maven på udsatte mennesker i stedet for i skraldespanden.
Det skyldes Fødevarebanken, som henter overskydende madvarer hos virksomheder og leverer dem til herberger og krisecentre. Og i Aarhus er initiativet blevet en succes hurtigere end forventet, skriver DR Østjylland.
Fødevarebanken åbnede i Aarhus i november og har allerede delt 91 ton mad ud.
- På seks måneder har Fødevarebanken i Aarhus-området nået et niveau, vi forventede, det ville tage to år at nå, siger talsmand for Fødevarebanken Jesper Ingemann til DR Østjylland.
Hver uge får cirka 30 organisationer i Aarhus, Randers og Hammel friske madvarer, som bliver doneret af blandt andet Dansk Supermarked og Aarstiderne.
Fødevarebanken regner med at kunne levere mad til endnu flere østjyske organisationer i fremtiden. Men én kølebil er ikke nok, så der arbejdes på at anskaffe en ekstra.
- Det vil også være fint med flere fødevaredonorer fra for eksempel kødproducenter, siger Jesper Ingemann.
Fødevarebanken har planer om også at dele mad ud i Silkeborg i den nærmeste fremtid.