23948sdkhjf

Ny behandling af angst og depression

Biotekselskabet NeuroSearch er begyndt at teste et nyt lægemiddel mod angst og depression.
NeuroSearch har doseret de første raske frivillige forsøgspersoner i et klinisk fase I studie med NSD-788 med henblik på at udvikle denne lægemiddelkandidat som en ny behandling af angst og depression.

Fase I studiet er et randomiseret, dobbelt-blindt, placebo-kontrolleret studie, hvor NSD-788 gives i enkelte, stigende doser. Formålet med studiet er at undersøge stoffets sikkerhed, tolerabilitet og farmakokinetik efter oral indgivelse. Studiet udføres i Frankrig.

Adm. direktør Flemming Pedersen udtaler:

- Med indledningen af fase I studiet med NSD-788 har NeuroSearch nu igangsat tre kliniske programmer med nye lægemiddelkandidater i løbet af de seneste seks måneder. Det er et glædeligt udtryk for en høj produktivitet i vores forskningslaboratorier, der vedvarende leverer nye kandidater og dermed medvirker til at sikre fortsat værditilvækst i vores udviklingspipeline.

NSD-788 er en ny udviklingskandidat fra forskningsprogrammet inden for monoamine neurotransmittere, hvor NeuroSearch har opbygget meget bredt funderede kompetencer. NSD-788 har en unik påvirkning på monoamin-reuptakesystemerne i hjernen med primær virkning på serotonin og dopamin. Ud fra studier i prækliniske modeller vurderer NeuroSearch, at NSD-788 potentielt vil kunne give betydelige fordele i forhold til eksisterende lægemidler i behandlingen af angst men også af andre CNS-sygdomme. NeuroSearch udfører de første faser af den kliniske udvikling af NSD-788 med henblik på at udforske stoffets anxiolytiske (angstdæmpende) egenskaber og med særlig fokus på visse specialist-indikationer.

Indledningen af fase I studiet med NSD-788 ændrer ikke NeuroSearchs forventninger om et underskud i 2008 i størrelsesordenen 450 mio. kr. før finansielle poster og uden indregning af succesbetingede indtægter, fra hverken eksisterende eller nye partneraftaler, der måtte blive realiseret i løbet af året.

Kilde: NeuroSearch

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125