23948sdkhjf

Skagerak Salmon skærer ned

Ny direktør forsøger at vende mange års krise
Skagerak Salmon i Hirtshals begynder i dag forhandlinger med virksomhedens tillidsrepræsentanter i forbindelse med en reduktion af antal ansatte.

Det oplyser direktør Johnny Odgaard, som indtil forhandlingerne er afsluttet ikke ønsker at uddybe, hvor stor en nedskæring han forventer. Der er i dag 102 ansatte, oplyser direktøren, som blev hentet ind af Skagerak Salmons nye, norske ejere 1. maj.

Million-minusser i årevis

Ifølge Johnny Odgaard er baggrunden for forhandlingerne virksomhedens mange år med driftsunderskud. I perioden 2008 til 2014 har Skagerak Salmon haft negativt resultat før skat hvert år, varierende fra 2,6 millioner kroner til 14,7 millioner kroner. Det akkumulerede resultat før skat er i perioden på minus 58,8 millioner kroner.

- Virksomhedens ledelse ønsker at beholde Skagerak Salmon i Hirtshals. Derfor vælger vi at reducere antal ansatte, i stedet for at nedlægge virksomheden eller flytte produktionen til et land med lavere lønomkostninger. I forbindelse med reduktionen er det oplyst til de ansatte, at ingen dele af selskabets produktion vil blive flyttet, konstaterer Johnny Odgaard.

Nye ejere siden 1. maj

Direktøren tør ikke gætte på, hvornår der igen kan være overskud hos Skagerak Salmon.

- Målet er selvfølgelig at få vendt de røde tal til et plus, men det er for tidligt at sige, nøjagtig hvornår det kan ske, siger han til Food Supply.

Skagerak Salmon, med en årlig omsætning på omkring en halv milliard kroner, blev 1. maj overtaget af den norske familievirksomhed Sekkingstad. Samtidig blev Johnny Odgaard indsat som direktør.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093