23948sdkhjf

SKAT iværksætter fairplay-aktioner

Alle brancher kan forventes at blive set efter i sømmene, når SKAT sammen med andre myndigheder går i gang med intensive kontroller.
Generelt kan alle brancher forvente at blive set efter i sømmene, men fokus vil denne gang primært være på udenlandsk arbejdskraft inden for bygge- og anlægssektoren, landbrug og gartneri samt snyd med skatter, afgifter, offentlige ydelser og fødevarehygiejne inden for mindre fødevarevirksomheder, kiosker mv.

- Ulovlighederne betyder en fuldstændig urimelig skævvridning af konkurrencevilkårene. Det er unfair konkurrence over for alle med orden i tingene. Og det gør vi noget ved. Vi skal have en virksomhedskultur i Danmark, hvor alle parter udviser fairplay, siger skatteminister Kristian Jensen.

Indsatsen vil ske i samarbejde med andre relevante myndigheder, herunder politiet, Arbejdsdirektoratet, Socialforvaltningerne, Udlændingemyndighederne og Fødevaremyndighederne.

SKAT har i de seneste år målrettet stået i spidsen for et tværministerielt samarbejde om at bekæmpe sort arbejde, skattesnyd og illegalt arbejde. Regeringen har samtidig gennemført en række stramninger af lovgivningen, som giver bedre kontrolmuligheder og strengere straffe til lovovertræderne, forklarer Kristian Jensen.

Kilde: SKAT

Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093