23948sdkhjf

Amerikansk sygeforsikring hjælper Coloplast til vækst

Det amerikanske Medicare sygeforsikringsprogram har revideret den dækning, de yder for intermitterende katetre, og det kan betyde øget vækst for Coloplast.
Med virkning fra 1. april 2008 har de regionale enheder under det amerikanske Medicare sygeforsikringsprogram revideret den dækning, de yder for intermitterende katetre. Nu dækkes tilskud op til 200 katetre om måneden pr. patient, hvor volumen hidtil har været maksimeret til 4 katetre pr. måned. Og det kan betyde vækst for Coloplast på det amerikanske marked.

Med denne forandring behøver slutbrugere i USA, der anvender intermitterende katetre, ikke længere at genbruge deres katetre, og forsikringsdækningen vil dermed stort set svare til den, der findes i Europa. Coloplast hilser denne sundhedsreform velkommen som et væsentligt bidrag til livskvaliteten for amerikanske kateterbrugere.

- Denne ændring i tilskudspolitik er et vigtigt skridt imod en fuldstændig eliminering af de uværdige og omkostningskrævende konsekvenser for patienter med risiko for urinvejsinfektioner, og den vil i væsentlig grad forøge livskvaliteten for brugere af intermitterende katetre siger Bruce Green, MD – Director of Urology and Urodynamics, The Shepherd Center, Atlanta, Georgia, USA i en fondsbørsmeddelelse.

Øget forbrug af katetre
Coloplast har aktivt arbejdet for den gennemførte ændring gennem flere år. Vi er tilfredse med, at Medicare har vurderet den tilgængelige dokumentation og besluttet ændringen i lyset af information fra brugere af intermitterende katetre, kliniske eksperter, brugerorganisationer og kongresmedlemmer.

Coloplast forventer, at ændringen vil øge forbruget af katetre, men det er vanskeligt på nuværende tidspunkt at bedømme effekten af ændringen. Erfaringer fra tilsvarende tidligere ændringer i forsikringsdækningen for stomiprodukter i 2003 viser, at en ændring af forbrugsmønsteret vil tage tid, før den viser sig.

Coloplast er markedsleder i markedet for intermitterende katetre i USA, og vores årlige omsætning for denne produktgruppe udgør ca. 40 mio. USD. De forbedrede tilskudsmuligheder for intermitterende katetre under Medicareprogrammet i USA vil øge Coloplasts muligheder for at nå koncernens langsigtede målsætninger om en organisk omsætningsvækst på ca. 10% årligt og en EBIT-margin på 18-20%. Coloplast forventer, at effekten i indeværende finansår vil være ubetydelig.

Kilde: Coloplast

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109