23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Lammekød er blevet lukrativ niche

Danske fåreavlere oplever de højeste priser i årevis

Mens produktionen af svine- og oksekød skranter, går det straks bedre for nicheproduktionenen af dansk lammekød, skriver dr.dk.

- Priserne er på noget af det højeste, jeg kan huske. I hvert fald 20 år tilbage, siger Jørgen Blazejewitz, der er storproducent af lam, til DR.

Han driver Storå Lam ved Holstebro og er desuden næstformand for brancheorganisationen Danske Lammeproducenter. Ifølge Jørgen Blazejewitz er der ikke de store udsving i lammeprisen, og efterspørgslen på lammekød er høj over hele Europa lige nu.

Vi danskere spiser i gennemsnit 1,2 kilo lammekød om året. Selv om det måske lyder af lidt, så er der masser af potentiale i den mængde for de danske avlere. 70 procent af det lammekød, der bliver spist i Danmark, kommer således fra udlandet, nævner dr.dk.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079|instance-web02