23948sdkhjf

Nyt slagteri på vej i Videbæk

Vil slagte både okser, grise, får og lam
2. november sættes boltpistolen for panden af det første kreatur på et nyt slagteri i Videbæk, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Firmaet Slagter Sørensen, der blev etableret i 2011, står bag. Hidtil har virksomheden koncentreret sig om at opbygge et godt navn inden for forarbejdning af kød for landmænd og gårdbutikker, men nu tager stifter Nicolaj Sørensen og hans slagterkompagnon Christian Holkgaard Christensen et nyt skridt:

Ved siden af de bestående lokaler i Videbæks Food Center bliver der bygget et 260 kvadratmeter stort slagteri. Sørensen og Christensen investerer godt en million kroner i udstyr til slagteriet, mens selve bygningen opføres af Ringkøbing-Skjern Kommune og lejes ud til Slagter Sørensen.

Kompagnonerne kalder det ikke et slagtehus, for teknikken bliver lige så avanceret som på de store, moderne slagterier, blot i mindre format.

Aftale med Danish Crown

- Flowet bliver som på de store slagterier med hængende slagtning, hvilket er bedst på alle måder, både hygiejnisk og ergonomisk. Rigtigt meget bliver automatisk som på de store slagterier, siger Christian Holkgaard Christensen til dagbladet.

Han forventer, at slagteriet skal slagte 35-40 okser og 70 grise om ugen, og dertil får og lam. Kundegruppen er landmænd, gårdbutikker og folk med fritidsbrug med et mindre antal dyr.

Det kommende slagteri har desuden indgået en aftale med Danish Crown om, at Slagter Sørensen tager sig af dyr, som det store slagteri ikke kan behandle. Det er i de tilfælde, hvor der virkelig skal kræses om produktet med en individuel vurdering af dyret, nævner Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Sørensen og Christensen regner med, at de skal ansætte en slagtersvend, en lærling og en pølsemager i forbindelse med slagteri-åbningen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093