Stauning Whisky har en EM-medalje i single malt under 12 år, og nu vil både kineserne og amerikanerne smage den vestjyske whisky, skriver dr.dk.
De gyldne dråber kommer fra den lille by Stauning syd for Ringkøbing, hvor der bliver der mæsket, gæret, destilleret, modnet og tappet i en gammel kostald. Rygterne om noget ganske særligt er nået særdeles vidt omkring.
- Vi får forespørgsler fra USA, Kina, Taiwan, ja, hele verden, siger Stauning Whiskys direktør, Alex Højrup Munch, til DR. Sammen med otte venner præsenterede han den første flaske danske whisky i 2011, og siden er det gået stærkt.
I 2014 vandt vennerne Europamesterskabet for single malt-whisky under 12 år – dog uden deltagelse af whisky-nationerne Skotland og Irland, der har deres egen titel at slås om – og nu kommer nysgerrige næser og ganer tilhørende såkaldte whiskyturister langvejs fra for at smage, hvad de kan i Stauning.