23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Dansk frugtvin til ny ære og værdighed

Det er slut med at håne frugtvin som en gang pullimut

Erhvervs- og Vækstministeriet forventer, at de to østjyske frugtvinsproducenter Horn Cider fra Silkeborg og Cold Hand Winery fra Randers vil udvikle en større eksport.

Ministeriet skønner, at eksporten i år fordobles til 40.000 flasker, som sendes til blandt andre Norge, Thailand, Tyskland og Kina.

Og den er god nok - udlandet er stærkt interesseret, bekræfter ejeren af Cold Hand Winery, Jens Skovgaard Pedersen:

- Jeg møder mange, som bliver enormt positivt overrasket over frugtvin, fordi vi alle har et billede af, at det var et underlødigt produkt, fortæller han.

Horn Cider sælger i øjeblikket sin vin til Thailand og forhandler med kunder i flere lande:

- Jeg tror på, at vi får en dansk vinkultur med frugter, på samme måde som Alsace har det med druer. Med æbler, kirsebær og blommer har vi potentialet til at lave rigtig god vin - på lige fod med deres vin på druer, siger ejeren Kristoffer Møller.

Tidligere kaldte man lidt ringeagtende dansk kirsebærvin for 'pullimut'. Det mest kendte mærke er Cherry Heering, der er fremstillet gennem næsten 200 år og eksporteres til mange lande. Den indgår i drinken Singapore Sling.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web03