23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Nye madtrends sætter fart i emballageindustri

Fødevareindustrien efterspørger nye emballageløsninger

Fødevaresekoren aftager ifølge DI Fødevarer over 65 procent af al den emballage, der produceres i Danmark, og danske emballageproducenter er godt i gang med at udvikle nye produkter til sektoren, skriver finans.dk.

Det gør producenterne ikke mindst for at imødekomme trends som at undgå madspild og at satse på bæredygtighed.

- Emballage indgår som en vigtig del af mange fødevareproducenters arbejde med innovation. Og der er en hastig udvikling på området, hvor især bæredygtighed er i fokus globalt, siger Ole Linnet Juul, direktør for DI Fødevarer, til finansportalen. DI Fødevarer er en organisation under Dansk Industri.

Frugt og små pakninger

Som et eksempel fremhæver finans.dk Brødrene Hartmann A/S, der er markedsleder globalt inden for æggebakker, som produceres i genbrugsmaterialet støbepap. Hartmann laver også blandt andet emballage til at beskytte frugt, som er lagt i kasser, og netop frugt er et forretningsområde, som Hartmann gerne vil udvikle endnu mere.

Et andet eksempel er Smurfit Kappa Danmark, som indgår en i international koncern inden for især papemballage, Her er der aktuelt stor opmærksomhed om en trend i detailhandlen med at udbyde fødevarer i mindre pakninger for at leve op til en global forbrugertrend om at reducere madspild.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125|instance-web04