23948sdkhjf

Danske mejerier siger nej til støttemælk

Coop klar med støttemælk til danske mælkebønder, men danske mejerier siger nej.
Mandag den 28. september kunne en helt ny mælk være klar til kunderne i Coop-butikker. En mælk hvor de kunne yde støtte til de trængte danske mælkebønder.

Men Mejeriforeningen har nu valgt at sige nej til tilbuddet. De betinger sig, at mælken skal gå til alle mejerier, hvilket betyder, at hovedparten af støtten ville gå til udenlandske mælkebønder.

- Coop er ejet af 1,5 million danske forbrugere. Og vi er gået ind i denne sag for at sikre, at vores medlemmer også i fremtiden kan få den danske mælk, de ønsker. Mejeriforeningen mener, at pengene skal deles med 9000 mælkebønder i Tyskland, England, Belgien, Luxembourg og Sverige. Solidaritet er smukt, men her strider det mod hele hensigten i vores tilbud: At skabe en støtte til danske landmænd, siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop.

- Vi synes, det er ærgerligt, at en så stor aktør ikke har modet til nytænkning. Det er jo ikke vores opgave at indrette støtteordninger efter andre branchers strukturelle forhold og udenlandske interesser. Tilbage står udenlandske kæder, der støtter udenlandske mælkebønder. Det får vi desværre ikke mere dansk mælk af i fremtiden, siger Jens Visholm.

Mælken skulle være en konventionel minimælk, hvor der blev lagt en krone på prisen, hvoraf de 80 øre skulle gå til danske landmænd (de resterende 20 øre går til moms). Formålet var, dels at teste om forbrugerne er parate til at støtte på denne måde, dels at bidrage til at det også i fremtiden vil være muligt at købe dansk mælk.

Den nye mælkekarton er designet, og var klar til at blive sat i produktion denne weekend, så den første mælk kunne tappes den 27. september og være i butikkerne dagen efter.

En undersøgelse blandt forbrugerne, som Coop gennemførte tidligere i år, viser, at 73 procent er positive over for at betale ekstra til de danske mælkebønder.

Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109