23948sdkhjf

Stærk udvikling for Auriga

Bedre markedsbetingelser, akkvisitionen af Stähler og en god start på året i det meste af verden har ført til bedre end ventede resultater i Cheminova. Aurigas omsætning steg i 1. kvartal 33 procent til 1.430 millioner kroner.
EBIT-marginen blev forbedret med 5 procentpoint til 8,5 procent svarende til et resultat af primær drift på 122 mio. kr. for årets første kvartal.

Akkvisitionen af 50 procent af ejerskabet i den tyske virksomhedsgruppe Stähler, som pro rata-konsolideres, bidrog til stigningen i omsætning og indtjening efter en god start på sæsonen med introduktion af nye produkter. Den underliggende vækst i omsætningen var mere end 20 procent.

Derudover har Auriga haft en god start på året over det meste af verden, hvor distributionskanalerne indkøber større mængder end normalt forud for sæsonen i forventning om mangel på flere produkter.

Introduktionen af nye produkter og bedre markedsbetingelser for det største enkeltprodukt glyphosat har ligeledes bidraget til den forbedrede dækningsgrad, skrievr Auriga i regnskabsmeddelelsen.

Opjustering af forventninger til 2008
De gode betingelser for landbruget med høje priser på de fleste landbrugsafgrøder og højere priser på blandt andet glyphosat forventes at fortsætte gennem hele 2008. Auriga opjusterer derfor forventningerne til 2008 til en omsætning på godt 5,2 mia. kr., en EBIT-margin på 7-8 procent, og et resultatet før skat på 260-310 mio. kr.

Kilde: Auriga Industries A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095