23948sdkhjf

Naturlige farvestoffer i vækst

Debatten om farvestoffer har fået en række store europæiske fødevareproducenter til at fjerne de omstridte stoffer fra deres produkter. Og det er en udvikling, der giver stor vækst for Christian Hansen A/S, der er verdens førende producent af naturlige farvestoffer.
Hans Thorkilgaard, executive vice president i Chr. Hansen A/S, oplyser til dagbladet Børsen, at virksomheden oplever stor vækst på de naturlige farvestoffer.

Det globale marked for farvestoffer i fødevarer ligger på 10,4 mia. kr. Heraf udgør naturlige farvestoffer 35 pct. eller 3,7 mia. kr. Chr. Hansen har en global markedsandel på 19 pct. Hvis de syntetiske farvestoffer bliver totalt udskiftet med naturlige, vil værdien ligge på mellem 19,4 mia. kr. og 39,5 mia. kr., skriver avisen.

- Vi mærker en stærkt stigende interesse fra producentsiden i at skifte de syntetiske farvestoffer ud med naturlige, og vi har en masse spændende kontrakter i pipelinen, siger Hans Thorkilgaard.

Det er giganter som Nestlé, Unilever og Mars, som nu for alvor sætter ind med de naturlige farvestoffer. Herhjemme har Carlette og Polar Is skiftet de hormonforstyrrende stoffer ud og er på banen med en helt ny is-serie til børn.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093