23948sdkhjf

Samarbejde skal hjælpe fødevareproducenter ud på butikshylderne

Fødevarevirksomheder, der vil lave nye produkter og koncepter til detailhandlen, kan deltage i et udviklingsforløb sammen med Food College Aalborg, Erhvervsakademi Aarhus og Nordjysk FødevareErhverv.
Den 18. november slår Food College Aalborg dørene op til en helt særlig begivenhed, når en række fødevareproducenter inviteres til at præsentere deres nyudviklede produkter og koncepter for indkøberne i de førende detailkæder.

Forud for dette arrangement bliver virksomhederne guidet gennem et spændende og udfordrende udviklingsforløb, hvor studerende fra Erhvervsakademi Aarhus sparrer med den enkelte virksomhed om at udvikle nye idéer og koncepter og matche disse med kædernes sortiment inden for virksomhedens varekategori.

- Samarbejdet med Nordjysk FødevareErhverv giver vores elever mulighed for at afprøve deres faglige færdigheder i et produktudviklingssamarbejde med virksomhederne, hvor vi kan inspirere virksomhederne til at afprøve nye idéer og produkter og præsentere disse for dagligvarekæderne, siger Mogens Buus Andersen, uddannelsesleder hos Food College Aalborg.

Mulighed for at udveksle erfaringer
Virksomhederne får mulighed for at afprøve nye idéer og koncepter gennem sparring med studerende, der til dagligt arbejder med innovation, afsætning, koncept- og produktudvikling. Og ifølge udviklingskonsulent Rubin Dollerup Nielsen, Nordjysk FødevareErhverv, har flere fødevarevirksomheder allerede tilmeldt sig forløbet:

- Vi vil selvfølgelig gerne have flere med. Jo flere jo bedre for samspillet mellem virksomhederne, siger han og understreger, at det er et mål at øge samarbejdet og det interne kendskab mellem fødevarevirksomhederne.

- Det vigtigste (for de deltagende virksomheder, red.) er at få gjort sit eget produkt gjort klar. Men deltagerne kan udveksle erfaringer om eksempelvis etikettering, emballage, og segmentering af markedet, tilføjerRubin Dollerup Nielsen.

Præsentation for detailkæderne om en lille måned
Studerende fra Erhvervsakademi Aarhus begynder de første interviews og udarbejder de første oplæg til virksomhederne i uge 43, hvorefter virksomhederne modtager et oplæg med en række forslag og spørgsmål som oplæg til det videre arbejde.

Den 27. oktober mødes virksomhederne med de studerende for sammen at forberede præsentation for indkøberne i detailkæderne. For at sikre produkternes optimale holdbarhed, design og præsentation bliver der også mulighed for at få vejledning fra emballageproducent.

Den 18. november afholdes den endelige præsentation for indkøberne i detailkæderne hos Food College Aalborg. Her får virksomhederne blandt andet mulighed for sparring med Food College Aalborgs elever samt inspiration og faglig assistance til at tilpasse og præsentere produkter og koncepter.

Projektet er åbent for alle interesserede fødevareproducenter. Prisen for deltagelse i udviklingsprojektet er 5.000 kr. pr. virksomhed og 2.500 kr. for medlemmer af Nordjysk FødevareErhverv.

Tilmelding kan ske ved henvendelse til bsj@njfe.dk senest 21. oktober.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125