Store forventninger til ny nordjysk fødevareklynge

- Det nye sekretariat er sat i verden for vores skyld med henblik på vækst og jobskabelse, lyder det fra en af de nordjyske fødevarevirksomheder, der har meldt sig under fanerne i den nye nordjyske fødevareklynge.

- Nordjylland skal være Danmarks førende fødevareregion gennem høj specialiseringsgrad, indsigt og globalt udsyn.

Sådan lyder visionen hos Nordjysk FødevareErhverv.

Hele 19 procent af den private sektor i Nordjylland er tilknyttet fødevareerhvervet mod 9 procent på landsplan, og potentialet for vækst og jobskabelse er i høj grad tilstede. Det vurderer direktør Hans Henrik Bruhn fra Nordjysk FødevareErhverv:

- Nordjylland er unik inden for fødevareområdet. Vi har en stor primær sektor i form af landbrug og fiskeri, og vi har en stor forædlingsindustri med både små, mellemstore og store virksomheder. Det betyder, at vi kan mønstre hele værdikæden fra jord til bord, og det giver os en meget stærk platform at arbejde ud fra, forklarer han.

Nordjysk FødevareErhverv blev etableret for godt halvandet år siden og er Vækstforum Nordjyllands store fødevaresatsning. Næste naturlige skridt for initiativet er dannelsen af en uafhængig brancheforening, og det hilses i høj grad velkomment hos de nordjyske fødevarevirksomheder:

- Vi har hele vejen igennem støttet op om fødevareinitiativerne, men jeg må desværre sige, at de tidligere indsatser ikke har givet mærkbare resultater hos os i virksomhederne, konstaterer Jimmy Havgaard fra Rævhede Naturprodukter og fortsætter: - Men nu kan vi se, at tingene gribes anderledes an. Det nye sekretariat er sat i verden for vores skyld med henblik på vækst og jobskabelse, og derfor har jeg faktisk store forventninger til den kommende forening.

Læs også: Samarbejde skal hjælpe fødevareproducenter ud på butikshylderne

Også i erhvervsfremmesystemet er man positiv. Erhvervschef Martin Hoxer fra Thy Erhvervsforum mener blandt andet, at timingen er god:

- Det er ekstremt vigtigt for os at have en specialiseret erhvervsindsats på fødevareområdet. Det handler både om at få startet flere vækstvirksomheder op, og om at hjælpe de eksisterende med innovation og adgang til nye markeder – gerne internationalt, siger han og fortsætter: - Som fødevarevirksomhed bør du vælge enten ”gul pris”, der kræver volumen, eller gourmet, der kræver høj kvalitet. Vi kan begge dele i Nordjylland, og begge dele bør styrkes i fødevareklyngen.

Læs også: Nordjyske fødevareviksomheder rustes til eksport

Og netop ”eksport” til andre landsdele og internationalt er et af de områder, som Nordjysk FødevareErhverv først og fremmest har fokus på:

- Det er vigtigt, at virksomhederne enten enkeltvis eller i flok gør sig klart, hvor de lavthængende frugter befinder sig. Eksempelvis er der et stort, udækket potentiale for nordjyske virksomheder for afsætning af gourmet-produkter i Hovedstadsområdet, men har du ikke de rigtige kontakter, kan det faktisk være svært at nå ud til nye markeder – også selvom det er indenlands. Det er et meget konkret område, hvor vi kan hjælpe, og hvor virksomhederne kan hjælpe hinanden, pointerer Hans Henrik Bruhn og fortsætter:

- Eksempelvis har vi og flere af de nordjyske erhvervskontorer indledt et samarbejde med Coop for at fremme salget af lokalt producerede fødevarer. ”Made in Nordjylland” er et plusord på Sjælland. Her forbindes Nordjylland med noget autentisk og hjemmelavet, og det kan de nordjyske fødevarevirksomheder med fordel udnytte bedre.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kok skal forbedre oplevelsen på SMK

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Nyhedsbrev

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mouvex pakningsløse pumper nu hos Verder A/S

Platform for Celox Line sorterer.

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

Brug en ion luftpistol til effektiv nedbrydning af statisk elektricitet

IMA dairy food ERCA

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Send til en kollega

0.269