23948sdkhjf

Store forventninger til ny nordjysk fødevareklynge

- Det nye sekretariat er sat i verden for vores skyld med henblik på vækst og jobskabelse, lyder det fra en af de nordjyske fødevarevirksomheder, der har meldt sig under fanerne i den nye nordjyske fødevareklynge.

- Nordjylland skal være Danmarks førende fødevareregion gennem høj specialiseringsgrad, indsigt og globalt udsyn.

Sådan lyder visionen hos Nordjysk FødevareErhverv.

Hele 19 procent af den private sektor i Nordjylland er tilknyttet fødevareerhvervet mod 9 procent på landsplan, og potentialet for vækst og jobskabelse er i høj grad tilstede. Det vurderer direktør Hans Henrik Bruhn fra Nordjysk FødevareErhverv:

- Nordjylland er unik inden for fødevareområdet. Vi har en stor primær sektor i form af landbrug og fiskeri, og vi har en stor forædlingsindustri med både små, mellemstore og store virksomheder. Det betyder, at vi kan mønstre hele værdikæden fra jord til bord, og det giver os en meget stærk platform at arbejde ud fra, forklarer han.

Nordjysk FødevareErhverv blev etableret for godt halvandet år siden og er Vækstforum Nordjyllands store fødevaresatsning. Næste naturlige skridt for initiativet er dannelsen af en uafhængig brancheforening, og det hilses i høj grad velkomment hos de nordjyske fødevarevirksomheder:

- Vi har hele vejen igennem støttet op om fødevareinitiativerne, men jeg må desværre sige, at de tidligere indsatser ikke har givet mærkbare resultater hos os i virksomhederne, konstaterer Jimmy Havgaard fra Rævhede Naturprodukter og fortsætter: - Men nu kan vi se, at tingene gribes anderledes an. Det nye sekretariat er sat i verden for vores skyld med henblik på vækst og jobskabelse, og derfor har jeg faktisk store forventninger til den kommende forening.

Læs også: Samarbejde skal hjælpe fødevareproducenter ud på butikshylderne

Også i erhvervsfremmesystemet er man positiv. Erhvervschef Martin Hoxer fra Thy Erhvervsforum mener blandt andet, at timingen er god:

- Det er ekstremt vigtigt for os at have en specialiseret erhvervsindsats på fødevareområdet. Det handler både om at få startet flere vækstvirksomheder op, og om at hjælpe de eksisterende med innovation og adgang til nye markeder – gerne internationalt, siger han og fortsætter: - Som fødevarevirksomhed bør du vælge enten ”gul pris”, der kræver volumen, eller gourmet, der kræver høj kvalitet. Vi kan begge dele i Nordjylland, og begge dele bør styrkes i fødevareklyngen.

Læs også: Nordjyske fødevareviksomheder rustes til eksport

Og netop ”eksport” til andre landsdele og internationalt er et af de områder, som Nordjysk FødevareErhverv først og fremmest har fokus på:

- Det er vigtigt, at virksomhederne enten enkeltvis eller i flok gør sig klart, hvor de lavthængende frugter befinder sig. Eksempelvis er der et stort, udækket potentiale for nordjyske virksomheder for afsætning af gourmet-produkter i Hovedstadsområdet, men har du ikke de rigtige kontakter, kan det faktisk være svært at nå ud til nye markeder – også selvom det er indenlands. Det er et meget konkret område, hvor vi kan hjælpe, og hvor virksomhederne kan hjælpe hinanden, pointerer Hans Henrik Bruhn og fortsætter:

- Eksempelvis har vi og flere af de nordjyske erhvervskontorer indledt et samarbejde med Coop for at fremme salget af lokalt producerede fødevarer. ”Made in Nordjylland” er et plusord på Sjælland. Her forbindes Nordjylland med noget autentisk og hjemmelavet, og det kan de nordjyske fødevarevirksomheder med fordel udnytte bedre.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Sommerens tørke giver små pommes frites

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Online Avis Arkiv

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Gærende gløgg kaldt retur

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Primoreels udstiller igen på Scanpack

Opnå besparelser og effektivisering med 100% elektriske produktionsmaskiner!

Hold buffeen varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi leverer hver uge nye svingkraner til alle typer virksomheder i hele Danmark

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Har du brug for at din maskine kan bremse sikkert ned?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt...

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Send til en kollega

0.245