Store forventninger til ny nordjysk fødevareklynge

- Det nye sekretariat er sat i verden for vores skyld med henblik på vækst og jobskabelse, lyder det fra en af de nordjyske fødevarevirksomheder, der har meldt sig under fanerne i den nye nordjyske fødevareklynge.

- Nordjylland skal være Danmarks førende fødevareregion gennem høj specialiseringsgrad, indsigt og globalt udsyn.

Sådan lyder visionen hos Nordjysk FødevareErhverv.

Hele 19 procent af den private sektor i Nordjylland er tilknyttet fødevareerhvervet mod 9 procent på landsplan, og potentialet for vækst og jobskabelse er i høj grad tilstede. Det vurderer direktør Hans Henrik Bruhn fra Nordjysk FødevareErhverv:

- Nordjylland er unik inden for fødevareområdet. Vi har en stor primær sektor i form af landbrug og fiskeri, og vi har en stor forædlingsindustri med både små, mellemstore og store virksomheder. Det betyder, at vi kan mønstre hele værdikæden fra jord til bord, og det giver os en meget stærk platform at arbejde ud fra, forklarer han.

Nordjysk FødevareErhverv blev etableret for godt halvandet år siden og er Vækstforum Nordjyllands store fødevaresatsning. Næste naturlige skridt for initiativet er dannelsen af en uafhængig brancheforening, og det hilses i høj grad velkomment hos de nordjyske fødevarevirksomheder:

- Vi har hele vejen igennem støttet op om fødevareinitiativerne, men jeg må desværre sige, at de tidligere indsatser ikke har givet mærkbare resultater hos os i virksomhederne, konstaterer Jimmy Havgaard fra Rævhede Naturprodukter og fortsætter: - Men nu kan vi se, at tingene gribes anderledes an. Det nye sekretariat er sat i verden for vores skyld med henblik på vækst og jobskabelse, og derfor har jeg faktisk store forventninger til den kommende forening.

Læs også: Samarbejde skal hjælpe fødevareproducenter ud på butikshylderne

Også i erhvervsfremmesystemet er man positiv. Erhvervschef Martin Hoxer fra Thy Erhvervsforum mener blandt andet, at timingen er god:

- Det er ekstremt vigtigt for os at have en specialiseret erhvervsindsats på fødevareområdet. Det handler både om at få startet flere vækstvirksomheder op, og om at hjælpe de eksisterende med innovation og adgang til nye markeder – gerne internationalt, siger han og fortsætter: - Som fødevarevirksomhed bør du vælge enten ”gul pris”, der kræver volumen, eller gourmet, der kræver høj kvalitet. Vi kan begge dele i Nordjylland, og begge dele bør styrkes i fødevareklyngen.

Læs også: Nordjyske fødevareviksomheder rustes til eksport

Og netop ”eksport” til andre landsdele og internationalt er et af de områder, som Nordjysk FødevareErhverv først og fremmest har fokus på:

- Det er vigtigt, at virksomhederne enten enkeltvis eller i flok gør sig klart, hvor de lavthængende frugter befinder sig. Eksempelvis er der et stort, udækket potentiale for nordjyske virksomheder for afsætning af gourmet-produkter i Hovedstadsområdet, men har du ikke de rigtige kontakter, kan det faktisk være svært at nå ud til nye markeder – også selvom det er indenlands. Det er et meget konkret område, hvor vi kan hjælpe, og hvor virksomhederne kan hjælpe hinanden, pointerer Hans Henrik Bruhn og fortsætter:

- Eksempelvis har vi og flere af de nordjyske erhvervskontorer indledt et samarbejde med Coop for at fremme salget af lokalt producerede fødevarer. ”Made in Nordjylland” er et plusord på Sjælland. Her forbindes Nordjylland med noget autentisk og hjemmelavet, og det kan de nordjyske fødevarevirksomheder med fordel udnytte bedre.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Mosteri har mistet hele kapitalen

Fisker scorede kassen på populære sild

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Nyhedsbrev

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.267