23948sdkhjf

Milepæl i dansk kræftforskning

Danske forskere har fundet et protein, der blokerer for kemoterapi. Dermed kan patienter nu tilbydes den mest optimale behandling.
Kvinder med brystkræft kan se frem til en mere målrettet behandling af deres sygdom. Danske forskere er har nu påvist, at proteinet TIMP-1 kan hæmme behandling af brystkræft med den mest anvendte form for kemoterapi. Identificeres dette protein i kræftcellerne kan patienten nu tilbydes et andet forløb. Det skriver Politiken i dag.

- Nu er vi ved at have en enkel metode til at vejlede onkologerne om, hvilken behandling en patient med brystkræft har brug for. Vores undersøgelser har vist, at hvis en proteinanalyse viser et højt indhold af TIMP-1 i kræftvævet, bør det overvejes at tilbyde patienten et alternativ til den gængse kemoterapi. Det vil være en behandling, der er lige så effektiv til denne patient, men med langt færre bivirkninger, siger Nils Brünner, der professor i almen patologi og biomedicin ved Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og står i spidsen for forskningsprojektet.

Opdagelsen ventes årligt at kunne få betydning for mellem 800-1.000 patienter i Danmark.

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095