23948sdkhjf

Arla investerer yderligere i Argentina

Sidste år besluttede bestyrelsen at investere 100 mio. kroner i en udvidelse af produktionsanlægget i Porteña - den investering øges nu med yderligere 50 mio. kroner til bl.a. at inkludere teknik til produktion af ingredienser til is og ost.
Bestyrelsen i Arla Foods har godkendt, at prisen for udvidelsen bliver 150 mio. kr. i stedet for de oprindelige 100 mio. kr. Den øgede investering skyldes ikke udelukkende udgifter til maskiner, bygninger og udstyr til is- og osteingredienser, men også stigende priser på stål og den faldende dollarkurs.

På anlægget i Argentina fremstiller Arla Foods højtforædlet valleproteinpulver, der afsættes som ingredienser hovedsageligt til mejeri- og bageribranchen, men som produktionen er i dag, er det kun 30 procent af råvaren, der udnyttes. Resten bliver til mindre lønsomt permeat, som bruges til dyrefoder.

Investeringen i et nyt spraytårn gør det muligt med den rette teknik at producere vallepermeatpulver af høj kvalitet og dermed øge indtjeningen på den i forvejen lønsomme argentinske virksomhed.

Kilde: Arla Foods

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14