23948sdkhjf

Danisco giver 10 mio. kr. til forskning af kostfibre

Danisco støtter forskningsaktiviteter med 10 mio. kr. En satsning, der vil give øget viden om kostfibres betydning for sundheden og dermed skabe grundlag for fødevareproduktion med sundhedsfremmende effekter.
Danisco giver 10 millioner kr. til et professorat knyttet til Levnedsmiddelcenterets (LMC) aktiviteter på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Institut for Kemiteknik. Professoratet og de tilknyttede forskningsaktiviteter skal fokusere på udvikling af nye teknikker til produktion af komplekse kulhydrater – bedre kendt som kostfibre.

Stor betydning for tarmfloraen
Kulhydrater udgør en stor del af vores kost og har stor betydning for tarmfloraen. En sund og velfungerende tarmflora er af stor betydning for vores generelle velvære og helbred. Tarmens balance har direkte indflydelse på, om man udvikler livsstilssygdomme som sukkersyge, fedme og
hjerte-karsygdomme.

Sundere fødevarer i fremtiden
Med den nye forskningssatsning vil man kunne udvikle nye løsninger til produktion af meget specifikke komplekse kulhydrater. En satsning, der også vil give en øget viden om kulhydraternes betydning for sundheden. Samtidig vil den tværgående satsning kunne skabe et bedre grundlag for
produktion af fødevarer med sundhedsfremmende effekter.

- Vi er meget glade for, at vi kan styrke og udvide vores samarbejde med LMC gennem dette professorat. Da forskning inden for sundhedsfremmende fødevarer, kaldet Health & Nutrition området, er centralt for Danisco, er det også med store forventninger, at vi betaler professoratet. Med samarbejdet placerer Danisco sig blandt de bedste i verden, siger Leif Kjærgaard, forskningsdirektør hos Danisco A/S.

Professorstillingen er på det bioprocestekniske område ved Institut for Kemiteknik og besættes af Jørn Dalgaard Mikkelsen, som har en lang erfaring med erhvervsrelevant og grundlæggende forskning på feltet.

Kilde: Danisco

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078