23948sdkhjf

Ny koncernchef i Lundbeck hentet fra USA

Medicinalkoncernen Lundbeck har nu fundet sin nye topchef. Ulf Wiinberg forlader amerikanske Wyeth efter 27 år og tiltræder i sit nye job pr. 1. juni 2008.
Bestyrelsen for H. Lundbeck A/S har tirsdag udnævnt Ulf Wiinberg til ny koncernchef for Lundbeck. Ulf Wiinberg tiltræder som koncernchef den
1. juni 2008.

Ulf Wiinberg forlader amerikanske Wyeth, hvor han har været strategisk ansvarlig for selskabets biofarma-aktiviteter og overordnet ansvarlig for Wyeth Europa, Mellemøsten, Afrika og Canada - sidstnævnte er en division med en omsætning på cirka DKK 30 mia. og 5.200 medarbejdere.

Lundbecks kommende koncernchef begyndte sin farmaceutiske karriere i Sverige i 1981 og har arbejdet 27 år hos Wyeth, hvor han har haft flere lederstillinger i både Europa og USA. Ulf Wiinberg har ikke mindst udmærket sig med sine stærke kommercielle kompetencer, og har i sin karriere opnået en række markante resultater hos Wyeth.

- Ulf Wiinberg er unikt kvalificeret til at håndtere de udfordringer, som Lundbeck står over for på kort sigt, og han kan med sin brede erfaring bidrage til at løse de strategiske udfordringer, som vi står over for på længere sigt, siger bestyrelsesformand Per Wold-Olsen i en pressemeddelelse.

Ulf Wiienberg glæder sig til de nye udfordringer:

- Lundbeck er en fantastisk spændende virksomhed med en fokuseret strategi inden for sygdomme i centralnervesystemet. Det er et område, hvor der desværre er et stort behov for innovation og fremskridt i behandlingen af en række sygdomme, for mange patienter i dag har ikke adgang til fyldestgørende behandling, siger Ulf Wiinberg.



Kilde: Lundbeck

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098