23948sdkhjf

Novo Nordisk buldrer frem på diabetesmarkedet

Novo Nordisk fortsætter frem på det amerikanske diabetesområde. I årets første kvartal steg salget i Nordamerika med 21 procent.
Novo Nordisk buldrer frem på diabetesmarkedet, viser resultatet fra årets første kvartal. Resultatet af primær drift steg med 22 procent til 2.829 mio. kr. Og trods den negative valutakursudvikling steg bruttomarginen med 0,9 procentpoint.

Salget steg samlet set 15 procent opgjort i lokale valutaer, hvilket svarer til en stigning på 8 procent opgjort i kroner.

- Salget af moderne insuliner steg med 33% (25% opgjort i kroner).
- Salget af NovoSeven® steg med 10% (2% opgjort i kroner).
- Salget af Norditropin® steg med 17% (12% opgjort i kroner).
- Salget i Nordamerika steg med 21% (7% opgjort i kroner).
- Salget i International Operations steg med 32% (24% opgjort i kroner).

Som følge af øgede bekymringer om den generelle bivirkningsprofil for insulindosering ved inhalation har Novo Nordisk nu besluttet at indstille de tilbageværende projekter inden for pulmonal dosering, og det forventede niveau for omkostninger af engangskarakter i 2008 er derfor nu øget til 500 mio. kr.

Forventninger om vækst i 2008
For 2008 forventes nu en vækst i rapporteret resultat af primær drift på lidt over 20%, da en forbedret bruttomargin kun delvis kompenserer for den negative valutakursudvikling og det højere niveau af omkostninger af engangskarakter i relation til afviklingen af alle pulmonale diabetesprojekter. Primært som følge af den forbedrede bruttomargin er forventningen til vækst i det underliggende resultat af primær drift, korrigeret for påvirkningen fra valutakursudviklingen og poster af engangskarakter, øget til tæt på 25%.

Kilde: Kvartalsregnskab - 1. kvartal 2008

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11