23948sdkhjf

Wales får glæde af dansk bølgekraftanlæg

Det danske bølgekraftselskab Wave Dragon flytter superprojekt til kysten ud for Wales. Her får virksomheden nemlig større projektstøtte og bedre afregningspriser.
Wave Dragon havde planer om at etablere det nye bølgekraftanlæg ud for den danske kyst, men planerne er ændret af økonomiske årsager.

- Den danske støtte til bølgekraft er rimelig ubrugelig. For det første får vi bedre støtte i Storbritannien, og for det andet har de større bølger derovre. Derfor flyttede vi vores projekt, siger Erik Friis-Madsen, der er opfinder af teknologien, og direktør i det danske selskab.

Wave Dragon har fra 2003 til 2007 testet et pilotanlæg i Limfjorden ved Nissum Bredning. Pilotanlægget skal nu efter et år på land i vandet igen
denne sommer for at foretage nye test blandt andet med støtte fra Energinet.dk. Herefter er fokus rettet væk fra Danmark.

Davis Kaner er netop blevet ansat som ny direktør i det britiske selskab for at samle kapital til det planlagte fuldskalaanlæg med en kapacitet på syv megawatt. Det er strøm nok til at forsyne 2000-3000 britiske husstande og sparer atmosfæren for cirka 10.000 ton CO2, oplyser avisen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109