23948sdkhjf

Dansk produktion af græsfrø truet

Danmark er i dag verdens største eksportør af græsfrø til golfbaner, sportsanlæg og landbrug. Men en rekord-dårlig høst sidste år sendte lagrene i bund og det truer den fremtidige eksport.
Det har været tendensen, at gul hvede gav flere kroner i kassen, så det har lokket flere landmænd over til hvedeproduktion.

- Det er en udfordring at få produceret frø nok, fordi der er så stor konkurrence afgrøderne imellem, og der er korn jo interessant for landmændene lige i øjeblikket på grund af de høje priser. Vi havde en rekordstor eksport af græsfrø sidste markedsår, men det når vi altså ikke i år, fordi vi ikke kan imødekomme markedets efterspørgsel, siger Niels Elmegaard, der er sekretariatschef i Brancheudvalget for frø.

Ifølge Niels Elmegaard er græsfrøproduktion en langsigtet investering i forhold til eksempelvis hvede eller malmbyg, fordi der som minimum går to år, fra man begynder at dyrke græsfrø, til man står med et salgsklart produkt i hånden. Den proces kan betyde, at landmændene bliver fristet til at dyrke andre og hurtigere afgrøder.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063