23948sdkhjf

Føtex Food indgår aftale med økologisk gård

Kød fra Mineslund kommer i kølediskene i hele landet 22. oktober 2015 08:13 - Af Helle-Karin Helstrand Conveniencekæden Føtex Food får nu økologisk kød fra det sjællandske landbrug Mineslund i køledisken.
Den økologiske gård Mineslund på Sjælland har indgået en aftale med Føtex om at levere oksekød til koncernens Føtex Food-butikker,

Siden sidste år er salget af økologisk kød i hele Føtex-kæden steget over 30 procent, Det har i lang tid været svært at finde tilstrækkeligt med leverandører af dansk, økologisk kød, men aftalen med Mineslund løser problemet for Føtex Food.

I første omgang kommer gårdens krogmodnede oksekød fra stude og ungkvæg samt hakket oksekød ud i udvalgte Føtex Food-butikker i København og Aarhus. På længere sigt skal kødet ud i alle kædens butikker, og samarbejdet kan sagtens tænkes at blive udvidet, oplyser Føtex

Mere på vej fra Mineslund

- Der er givetvis plads til flere varianter, hvis kunderne er lige så begejstrede, som vi er, siger Jan Larsen, salgsdirektør i Føtex.

Mineslund er ligger på halvøen Asnæs ved Kalundborg. Gården har siden 1989 været ejet af Eirik Vinsand og har en studeproduktion på cirka 250 dyr om året.

- Kastrerede tyre vokser langsommere, hvilket gør, at man får en langt bedre kødkvalitet. Mine stude kommer på græs halvdelen af deres liv, og med græs som det primære fødegrundlag får man kød, som er mørkt og smagfuldt. At studene kommer på græs, er desuden med til at give en anden muskelmasse, fordi de har langt større mulighed for at bevæge sig, siger Eirik Vinsand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097