23948sdkhjf

Ny festival vil have unik madprofil

Heartland Festival involverer toprestauranter og vil kun sælge fynsk
En helt ny festival, der får premiere på Sydfyn i juni næste år, vil garnere musikken med madoplevelser, der ikke kan sammenlignes med andre festivalers madprofil.

Heartland Festival lægger særlig vægt på, at lokalt producerede råvarer får en dominerende plads i den mad, der serveres. Desuden har festivalen allieret sig med køkkenchef Per Hallundbæk fra en af Danmarks mest kendte restauranter, Falsled Kro på Fyn. Han har store planer:

- Jeg arbejder med en stor madbegivenhed, der indgår som en del af Heartland Festivals program. Den kommer til at involvere nogle af Nordens bedste restauranter og har fokus på fynske råvarer. Jeg glæder mig til at kunne løfte sløret for, hvad det er, vi barsler med. Og så glæder jeg mig i det hele taget til at være en del af Heartland Festival og til at kunne være med til at give festivalens gæster en helt speciel madoplevelse, siger Per Hallundbæk.

Festivalens direktør og idémand, Ulrik Ørum-Petersen, fortæller, at kro-begivenheden er spredt ud over begge festivaldage fredag og lørdag, og at også alle de stader, der sælger mad på festivalen, skal være med til at give et helt særligt fynsk fødevare-touch.

Skal købe fynsk

- Vi pålægger dem, at de så vidt muligt skal købe ind hos fynske producenter. Oksekød, svinekød, grøntsager og så videre skal være fra Fyn. Det er et dogme, vi har sat op for os selv - så må vi se, hvordan det går det første år, siger han til Food Supply.

Ud over mad og musik vil Heartland også have live-samtaler og samtidskunst på programmet og forsøge at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Festivalen foregår den anden weekend i juni 2016 i slotsparken omkring Egeskov Slot på Sydfyn, og Ulrik Ørum-Petersen, har store forventninger.

- Heartland Festival er et helt nyt bud på en festival, der ikke ligner andre af de festivaler, vi kender i Danmark, men som har succes i andre lande, for eksempel England og Holland. At kunne skabe en ny type festival herhjemme og oven i købet at kunne gøre det på et af de smukkeste steder i verden er en drøm, der går i opfyldelse, siger han.

Ulrik Ørum-Petersen, regner med, at der til premierefestivalen bliver solgt omkring 6.000 partoutbilletter til de to dage med cirka 20 musiknavne. P.t. er der lavet aftaler med to amerikanske bands - Low, der spiller melodisk indierock, og folkrockbandet Sun Kil Moon fra San Francisco.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078