23948sdkhjf

Salmonella, mider og bedøvelsesmiddel fundet i fødevarer

Tre vidt forskellige produkter med uheldigt indhold er kaldt tilbage
At der i høj grad kan være forskellige årsager, når fødevarer bliver kaldt tilbage fra det danske marked, fremgår tydeligt af de tre seneste meldinger om tilbagekaldelser fra Fødevarestyrelsen. Varerne er således kaldt tilbage på grund af indhold af henholdsvis salmonella, mider og bedøvelsesmiddel til fisk.

Salmonellaen er i en egenkontrolprøve påvist i produkter med indhold af hakket svine- og oksekød fra Cater Food. Der er påvist salmonella i en prøve af hakket oksekød, og da der på samme hakkemaskine er produceret hakket svinekød, bliver begge produktioner tilbagekaldt. Kødet er solgt til catering- og engrosvirksomheder samt restauranter og institutionskøkkener.

Miderne er sammen med spind konstateret i nogle pakker med økologisk knækbrødmix, og hele partiet er derfor tilbagekaldt af Dansk Supermarked. Der er tale om knækbrødsmix af mærket Ecopan.

Og den meget sjældne kombination af fødevarer og ulovligt bedøvelsesmiddel til fisk handler om et parti ørredrogn, som virksomheden Les Produits Gourmands i København tilbagekalder, fordi der er fundet rester af et ulovligt fiskebedøvelsesmiddel i produktet.

Ørredrognen er af mærket Caspian Tradition, og kun 24 glas fra det pågældende lotnummer har været udbudt til salg.

I prøver udtaget af de franske myndigheder er der påvist rester af det ulovlige bedøvelsesmiddel phenoxyethanol. Bedøvelsesmidlet benyttes i forbindelse med indsamlingen af rognen til bedøvelse af fiskene. Phenoxyethanol er ikke tilladt at anvende til dette formål.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078