23948sdkhjf

Stort fald i uhygiejniske hjemmeslagtere

Fødevarestyrelsens rejsehold kan for første gang se mere end en halvering i antallet af ulovlige og uautoriserede slagterier.
De seneste år har det ikke skortet på historier om ulovlige hjemmeslagterier, der har solgt kød parteret under uhygiejniske forhold ud af bagdøren fra deres private gemakker.

En optælling af anmeldelserne af ulovlige slagterier foretaget af rejseholdet for FødevareWatch viser, antallet er faldet fra 57 sager i 2014 til 18 dagsdato, et fald på lidt over 68 pct. Faldet startede i 2011, hvor der var 91 anmeldelser, og er løbende aftaget. Det største årlige fald er dog sket fra 2014 til 2015. Og selvom året ikke er omme endnu, er det stadig et overraskende lavt tal, vurderer rejseholdschef for Fødevarerejseholdet Michael Rosenmark.

Det skriver branchemediet FødevareWatch.

- Vi har i de første 10 måneder af 2015 kun fået 18 anmeldelser om ulovlige slagtninger, men der er en lille tendens til, at vi får flere anmeldelser om ulovlige slagtninger op til jul. Det ser dog allerede nu ud til, at vi får noget færre anmeldelser om ulovlige slagtninger i år end i de foregående år. Hvis man sammenligner med 2014 til dato, ser det ud til, at vi i år vil lande på lige under 30 anmeldelser i alt, lyder det fra rejseholdschefen.

Direktøren for slagteriernes forening Danske Slagtermestre, Torben Buhl, jubler over resultatet, som han "takker Fødevarestyrelsen for":

- For 10 år siden var det et temmelig stort problem med lade- og garageslagtninger, og det er det ikke mere. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan takke Fødevarestyrelsens rejsehold for det. De satte markant ind mod det her fænomen for nogle år siden både ved at oprette rejseholdet og siden ved at styrke det. Og det har virket mere end noget andet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079