Dansk chokolademand slået i Paris
Tor Stubbe måtte "nøjes" med en femteplads ved verdens største chokoladekonkurrence
I chokoladeverdenen rangerer konkurrencen på linje med den berømte Bocuse d’Or inden for kokkeverdenen.
Tor Stubbe, som til hverdag er chefkonditor hos chokoladefirmaet Bojesen i København, kom dog ikke helt til tops, men sikrede sig en plads i top-5. Han repræsenterede hele Norden, idet han i en forkonkurrence havde distanceret sig flot fra deltagere fra de øvrige nordiske lande.
I alt kæmpede 20 deltagere fra konditor- og bagerbranchen verden over om titlen som World Chocolate Master, men kun 10 af dem fik lov til at demonstrere deres chokoladekompetencer endnu en gang på superfinaledagen.
Førstepladsen gik til franskmanden Vincent Vallée, der blev dulgt af japaneren Hisashi Onobayashi, og den belgiske chocolatier Marijn Coertjens.
På sin vej til finaledagen imponerede Tor Stubbe dommerne med et showpiece, der illustrerede livets cyklus og naturens kraft til altid at finde vej og overleve, symboliseret ved et livstræ udsprunget fra et æble.