23948sdkhjf

Grill med omtanke

Følg fødevarestyrelsens anbefalinger, når du laver mad på have-grillen. Så undgår du kedelige bakterieinfektioner og sundhedsskadelige stoffer.
Det flotte vejr med sol og varme betyder, at der for alvor bliver tændt op i havegrillen rundt om i landet. Det er hyggeligt at grille, men der er god grund til at være forsigtig med hygiejnen, så du ikke bliver syg af den lækre grillmad.

Følg Fødevarestyrelsens gode råd, når du laver mad på have-grillen, og gør din grillaften til en god oplevelse. Det er let at undgå at blive syg af bakterier og sundhedsskadelige stoffer.

  • Hold råt og stegt kød adskilt
  • Vask hænder, så du ikke spreder bakterier
  • Gennemsteg hakket kød, fjerkræ og mekanisk mørnet kød
  • Undgå olie og fedt på grillkullene
  • Skær det brankede kød fra


Bakterieinfektion
Campylobacter er i dag den fødevarebakterie, som flest mennesker bliver syge af i Danmark og i mange andre lande. I 2007 blev der registreret ca. 3850 syge af campylobacter i Danmark. Det reelle tal er sandsynligvis 10-15 gange høje-re, da mange mennesker ikke går til lægen ved maveinfektion. Om sommeren er der typisk en stigning i antal syge af campylobacter. Én af grundene kan være, at det ofte går galt med hygiejnen, når vi griller. Desuden er der langt mere campylobacter i fjerkrækødet om sommeren.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078