23948sdkhjf

Britiske landmænd bliver medejere i Arla

10.000 svenske, danske og britiske mælkeproducenter går sammen i et nyt joint venture, der fra dags dato ejer syv procent af Arla Foods UK.
Det nye joint venture selskab skal styrke relationerne mellem Arla Foods’ danske og svenske andelshavere og mælkeproducenterne i AFMP yderligere, og skal samtidig give de britiske landmænd større indblik i Arla Foods’ britiske datterselskab. Det er første gang nogensinde, at mælkeproducenter uden for Danmark og Sverige får medejerskab af et Arla Foods-ejet selskab.

De britiske mælkeproducenter i AFMP ejede aktier i Arla Foods UK, da selskabet var børsnoteret, men solgte alle sine aktier til Arla Foods amba i foråret 2007. Det er penge fra salget af aktierne i det tidligere børsnoterede selskab, som nu sættes ind i det nye joint venture selskab. Det nye joint venture selskab er halvt ejet af dansk-svenske Arla Foods amba og halvt ejet af de britiske landmænd. Joint venture selskabet ejer fra dags dato syv procent af Arla Foods UK. Formelt set bliver AFMP medejere via sit investeringsselskab Milk Partnership Ltd (MPL).

- Det nye fælles selskab giver os muligheden for at komme nærmere virksomheden og få bedre kendskab til Arlas britiske selskab. Samtidig bliver vi en del af en familie af medejere. Vi køber os ind i et sundt og stærkt selskab, og vi ser med spænding på selskabets langsigtede strategiske retning, siger formanden for MPL og AFMP, Jonathan Ovens.

- Den her investering forener 10.000 svenske, danske og britiske mælkeproducenter i et joint venture og lader de britiske landmænd blive delejere i vores britiske selskab. Vi har haft en god og positiv dialog med MPL i de sidste ti måneder og ser meget frem til at arbejde tættere sammen med dem i fremtiden, siger Arla Foods amba’s formand Ove Møberg.

Hvert medlem i AFMP skal investere 1 britisk pence pr. liter mælk (målt på landmandens aktuelle årlige mælkemængde), mens fremtidige nytilkomne medlemmer skal betale 0,2 pence pr. liter i de første fem år.

Joint venture selskabets bestyrelse har lige mange medlemmer fra MPL og fra Arla Foods amba. Bestyrelsen skal diskutere spørgsmål, som berører svenske, danske og britiske mælkeproducenter samt Arla Foods’ resultat og strategi i Storbritannien.

Kilde: Arla Foods

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157