23948sdkhjf

Arla-strid ender i retten

Fem ejere, der sidder i Arlas øverste organ repræsentantskabet, har anlagt sag mod Arla. Nu ender sagen i retten i Aarhus. 

Det skriver Børsen.

Det hele handler om ejernes ret til at kende mejerikoncernens principper for afregning af sine leverandører. Arla afviser at lægge oplysningerne frem.

- Vi kan kun være tilfredse med, at der nu ved en mundtlig forhandling i retten kommer en afklaring af, hvem der har ret. Og selvfølgelig har vi ret. Intet tyder på andet. Vi synes, det er logisk, at ejerne har ret til at vide, hvad der sker i deres selskab, siger Christen Sievertsen, direktør i Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), som fører sagen på vegne af de fem.

De fem ejere ønsker at tjekke op på om leverandørerne i de forskellige lande behandles ens og betales det samme for mælken. 

Arla har som nævnt afvist at fremlægge den ønskede dokumentation, da en del af den indeholder følsom og forretningskritisk information.

Senioradvokat Martin M. Thillemann, Arla Foods, skriver i en mail til Børsen, at Arla ikke ønsker at føre retssager mod sine medlemmer, men at selskabet ser frem til rettens afgørelse. 

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141