Coop-chef hiver flere lokale varer ind efter Aalborg-møde

- Jeg tror, Hybengården får kanonsucces, siger lokalvarechef

Ikke kun Skagen Køkkenet kan få noget stort ud af et arrangement sidste uge i Aalborg, hvor nogle af Danmarks mest pengestærke detail-indkøbere mødte op for at se nærmere på 10 nordjyske fødevareproducenters udvalg.

På dagen besluttede Coops chef for lokale varer, Christian Christensen, at indgå en aftale om indkøb af bjesk hos Skagen Køkkenets indehaver, Jesper Winter, og nu oplyser Christian Christiansen, at endnu flere af de nordjyske varer er på vej til de landsdækkende hylder hos SuperBrugsen, Kvickly og Dagli'Brugsen.

Også marmeladefabrikken Hybengården er således kommet ind i varmen hos Coop i forbindelse med arrangementet, der blev holdt hos Food College Aalborg.

- Vi har i første omgang givet Hybengården en test-ordre på deres originale produktserie. De har hidtil kun solgt den til specialbutikker, men jeg tror, de får kanonsucces med at komme ind hos os. Når vi kommer ind i 2017, er der formentlig marmelade fra Hybengården hos en meget betydelig del af Danmarks SuperBrugsen'er, siger Christian Christensen.

- Vi får 8-10 forskellige af deres produkter på hylderne, og hvis testen bliver den succes, jeg forventer, taler vi om en ordre på adskillige hundrede tusinde kroner, tilføjer han.


Nåleøje

Lokalvarechefen har tilsvarende store forventninger til Skagen Køkkenets Jesper Winter, som laver en lang række gourmet-fødevarer, og som - ud over bjesken - i første omgang fristede Coop-chefen med sine rugbrødschips.

- Jeg tror, det ender med, at vi laver noget rigtig stort med Skagen Køkkenet, fornemmer Christian Christensen.

Han lægger ikke skjul på, at det er noget af et nåleøje, de to nordjyske virksomheder er kommet igennem, selv om Coop er i fuld gang med at styrke de lokale varer i butikkerne.

- Vi får rigtig mange henvendelser fra lokale producenter, typisk mellem tre og ti om dagen. Men mange af dem er slet ikke interessante. Sat på spidsen lyder nogle af henvendelserne lidt i retning af "hvis vi køber fire høns, vil I så købe æggene". Og nej, det vil vi ikke, fastslår Christian Christensen.

Han har været chef for lokale varer hos Coop siden 17. marts og har sammen med sin afdeling siden da indgået aftaler med cirka 60 nye, lokale leverandører, så Coop nu er oppe på at have ialt cirka 85 af slagsen.







Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kok skal forbedre oplevelsen på SMK

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Nyhedsbrev

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mouvex pakningsløse pumper nu hos Verder A/S

Platform for Celox Line sorterer.

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

Brug en ion luftpistol til effektiv nedbrydning af statisk elektricitet

IMA dairy food ERCA

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Send til en kollega

0.295