23948sdkhjf

Fødevareindustrien vokser trods krise

Danske virksomheder klarer sig flot uden medvind i Rusland og Kina
Selv om 2014 var op ad bakke med katastrofale muligheder i Rusland og Kina, præsterede de 50 største danske fødevarevirksomheder at levere en solid vækst. De øgede omsætningen med næsten ni milliarder kroner til 241 milliarder, og de ansatte cirka 2.500 ekstra medarbejdere. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en analyse, som Dansk Aktie Analyse har lavet for avisen.

En stor del af væksten målt i kroner står giganterne Arla Foods og Danish Crown for, men en række mellemstore virksomheder som Thise, Nowaco og Hørkram har haft endnu højere vækstrater målt i procent,

- Det er ganske godt gået at levere så høj vækst i et år, hvor der stort set ikke har været inflation, og man samtidig er ramt af, at to meget vigtige eksportmarkeder er faldet væk, siger Peter Falk-Sørensen, direktør i Dansk Aktie Analyse, til Jyllands-Posten med henvisning til situationen i Rusland og Kina.

Rusland indførte midt i 2014 en total boykot af fødevarer fra EU, og cirka samtidig holdt Kina stort set op med at importere mejeriprodukter. Det fik priserne på mejerivarer og svinekød til at styrtdykke, men alligevel formåede 30 af de 50 største danske fødevarevirksomheder at øge omsætningen i 2014, fremgår det af analysen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078