23948sdkhjf

Danskerne vil ha´ gris til jul

Danskerne vil ha´ gris til jul
Langt de fleste danskere holder fast i traditionerne op mod jul. Det viser en undersøgelse foretaget af Danish Crown.

Virksomheden har spurgt 500 repræsentativt udvalgte danskere om deres madvaner til jul og nytår. Undersøgelsen viser, at knap 96 procent fejrer juleaften, og hele 92,2 procent af dem foretrækker traditionel julemad.

De fleste får flere slags kød til julemiddagen, og favoritterne er i høj grad and og gris. 84,7 procent skal have and, og 78,2 procent får svinekød juleaften. Et langt stykke efter følger gås og kalkun, som for begges vedkommende er en del af julemiddagen hos cirka 10 procent af danskerne.

- Undersøgelsen bekræfter, at danskerne er særdeles tro mod traditionerne, når det handler om julemaden. Menuen er hos mange den samme fra år til år, og der er ingen tvivl om, hvad der hitter på julebordet, når vi taler om svinekød. Tre ud af fire får flæskesteg juleaften, men vi kan også se, at en del får medister, ligesom der også serveres ribbensteg og frikadeller i nogle danske hjem, siger Uffe Frovst, CEO i DC Pork Danmark, der står bag undersøgelsen.

Flæskesteg og frikadeller

Også i dagene efter juleaften skal der gris på gaflen, kan DC Pork-direktøren notere sig med tilfredshed.

. - Når danskerne skal pege på deres favoritkød til julefrokosten, scorer flæskestegen højest af alle kødtyper. 57,8 procent peger på, at der bør være flæskesteg til julefrokosten, men flæskestegen er tæt fulgt af blandt andet frikadeller, som 52,9 procent også vil have på bordet, og leverpostej med 52,3 procent, fortæller Uffe Frovst.

Kun 2,7 procent siger, at prisen er det vigtigste, når de vælger kød til julemiddagen. Over halvdelen fremhæver, at pris og kvalitet er lige vigtig, mens godt en tredjedel fremhæver, at kvaliteten er vigtigst, når de køber svinekød.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078