23948sdkhjf

Dansk app mod madspild har succes

40.000 danskere har downloadet på seks måneder - nu skal YourLocal også til Sverige
På bare seks måneder har den danske app YourLocal, der har til formål at forhindre ressource- og madspild, fået masser af vind i sejlene.

Ifølge folkene bag er app'en blevet downladet 40.000 gange, siden den blev lanceret i Danmark for et halvt år siden, og det har fået YourLocal til at tænke ud over landets grænser: App'en blev onsdag også tilgængelig i Sverige

- Vi er meget ambitiøse og ønsker at få konceptet ud til så mange som muligt, så vi kan minimere madspildet verden over, fortæller pr-ansvarlig Hani Abildskov Abu-Khalil.

Brugerne af app’en modtager spontane tilbud på mad, produkter, oplevelser og ydelser fra deres nærområde - tilbud på produkter, som ofte ellers ville være gået til spilde. Det kan eksempelvis handle om, at "dit lokale take-away-sted har fået 5 x dagens ret i overskud, som går til spilde, hvis ikke de sælges her og nu". Eller en melding fra den lokale bager om, at han er brændt inde med brød og kager sidst på dagen. Fidusenen er, at brugerne kan købe til reduceret pris, hvis de kan slå til med det samme.

YourLocal er indtil videre bredt ud blandt butikker og forbrugere i især Aarhus og København.

Svensker læste om den i avisen

I Sverige er app-mulighederne fra YourLocal i første omgang tilgængelige i Malmø. Dér læste Christoffer Cavalli-Björkman om den danske applikation i den lokale avis ”Sydsvenskan”, og han tog derefter kontakt til folkene bag YourLocal. I dag er han projektleder for konceptet i Malmø, hvor YourLocal ifølge Christoffer Cavalli-Björkman allerede har fået fremragende respons fra både butikker og forbrugere.

- De fleste er meget overraskede over, at det er gratis. Derfor håber og forventer vi, at der i begyndelsen af det nye år vil være mellem 60 og 80 tilmeldte butikker og mindst 6.000 brugere. Det siger vores erfaringer fra Aarhus, som efter et par måneder havde over 70 butikker registreret og 8.000 brugere, fortæller han.

Berlin og San Francisco er i tankerne

Alt i alt har YourLocal ifølge Hani Abildskov Abu-Khalil cirka 320 tilmeldte butikker i Danmark. hvoraf langt de fleste ligger i Aarhus og København.

Bliver Malmø en succes, satser YourLocal på senere at rulle udlandseventyret ud også i Berlin og San Francisco,.

- Det er byer, der lige som Malmø har det rette mind-set og gerne går med noget, der er grønt og bæredygtigt. nævner Hani Abildskov Abu-Khalil.

Han oplyser, at selv om app'en p.t. er gratis for både butikker og forbrugere, er det planen på længere sigt at gøre det til en indtægtskilde ved at tage imod betaling fra eksempelvis supermarkeder, der har et stort spild.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063